Termeni și condiții

DETALII GENERALE

Vă rugăm să citiți cu foarte mare atenție acești ,,Termeni şi Condiții”, denumiți în continuare și „Acordul” sau “Termeni de utilizare”, înainte de a utiliza sau a beneficia de serviciile oferite de Fundația Misericors – Trup pentru suflet („Fundația”).

Prezentul acord stabilește termenii legali și condițiile de utilizare a sitului https://ajuta.misericors.com („Serviciul), a plasării unei donații și a colaborării dintre asociație și beneficiari.

Site-ul https://ajuta.misericors.com este administrat de către Fundația Misericors – Trup pentru suflet, identificata prin CUI 37857696, având sediul social în București, sectorul 2, Bld. Ferdinand I, nr. 58, sc. C, et. 1, biroul nr. 2, email: fundatia@misericors.com.

Situl https://ajuta.misericors.com este o platformă de donații, utilizată de către Fundația Misericors – Trup pentru suflet, prin care derulează campanii de strângere de fonduri pentru a ajuta persoane cu dizabilități locomotorii și neuromotorii.

ACCEPTAREA TERMENILOR

Serviciul este oferit sub rezerva acceptării tuturor termenilor și condițiilor prevăzute în acest Acord. În situația în care nu sunteți de acord cu termenii prezenți, dacă sunteți în momentul în care doriți să plasați o donație, vă rugăm să nu o plasați, iar dacă doriți să fiți unul din beneficiarii noștri, nu veți putea fi.

Orice accesare a site-ului https://ajuta.misericors.com va fi considerată, acceptarea acestor Termeni și Condiții.

Fundația își rezervă dreptul, la propria discreție să modifice sau să înlocuiască acești ,,Termeni și Condiții” prin publicarea termenilor actualizați pe site. Este responsabilitatea dumneavoastră să verificați periodic Termenii și Condițiile de Utilizare pentru eventualele modificări, iar utilizarea în continuare reprezintă acceptarea acestor modificări.

Fundația își rezervă dreptul unilateral și discreționar de a modifica, suspenda sau întrerupe Serviciul în orice moment.

Pe tot cuprinsul prezentului document, următorii termeni se interpreteaza astfel:

ÎNȚELESUL TERMENILOR

În sensul celor de mai jos, vom folosi următorii termeni având următoarele înțelesuri:

SELECTAREA CAZURILOR UMANITARE / SOCIALE

Donatorii, beneficiarii și cazurile sociale/ umanitare care trimit cereri de ajutor, au luat la cunostință și sunt de acord cu procedura de mai jos în privința analizei cazurilor sociale/ umanitare și selectarea potențialilor beneficiari care vor primi donații:

1. Se primesc cazurile la telefon, pe email sau prin recomandare directă;

2. În primă fază se poartă o discuție telefonică cu potențialul beneficiar, pentru a afla cât mai multe detalii despre problemele cu care se confruntă și pentru a ni se comunica nevoile lui concrete;

3. Fundația își rezervă dreptul să ceară informații suplimentare despre un caz, dacă acesta se încadrează în cadrul activității noastre și a criteriilor noastre de selecție;

4. Fundația prin reprezentanții săi, vizitează fiecare caz selectat la domiciliu în vederea efectuării unei anchete sociale și pentru a verifica dacă informațiile primite inițial corespund cu cele de la fața locului;

5. Investigațiile/ ancheta socială, poate să fie mai simplă sau mai complexă;

6. După ancheta socială la fața locului se vor analiza toate informațiile și se va lua o decizie, dacă acel caz va fi sau nu postat și promovat pe situl nostru. Selectarea unui caz în vederea ajutorării și/ sau a începerii unei campanii de strângere de fonduri se face de către conducerea Fundației pe baza criteriilor interne de selecție;

7. Înainte de a promova/ mediatiza un caz, se va încheia un ,,contract de sponsorizare” între Fundația Misericors – Trup pentru suflet și persoana/ reprezentantul legal al persoanei al cărei caz îl vom promova;

8. Prin încheierea unui contract de sponsorizare și conform cu „Termenii și Condițiile” ale acestui site, beneficiarul și/ sau reprezentanții legali ai acestuia sunt de acord cu toate clauzele mentionate in „Termenii și Condițiile” ale acestui site, cât și ca imaginea lor, numele lor, problema lor, etc, să fie mediatizată pe toate canalele media pe care Fundația le accesează, în mod special rețeaua de socializare Facebook;

9. Strângerea de fonduri se face pe prezenta platformă de donatii și de strângere de fonduri https://ajuta.misericors.com.

Întreaga activitate de strângere de fonduri este transparentă și la vedere.

Orice probleme legate de donații, transparență, probleme tehnice legate de modalitățile de donare, nedumeriri, întrebări, dubii, nemulțumiri, etc, vă rugăm să le transmiteți în cel mai scurt timp pe email: fundatia@misericors.com sau telefonic la (+40) 770 771 973.

La finalul campaniei de strângere de fonduri, dacă a fost strânsă toata suma necesară:

10. Fundația va vira suma colectată în contul personal al beneficiarului/ reprezentantului acestuia într-un termen de maxim 15 zile;

11. Donatorul, beneficiarul sau reprezentantii acestuia sunt de acord ca, dacă în timpul campaniei de strângere de fonduri, sau după încheierea campaniei în perioada în care Fundația încă are de oferit fonduri beneficiarului, dacă în acest timp, în cel mai nefericit caz, benefiarul decedează, atunci:

a. Sumele donate în contul Fundației, după decesul beneficiarului, vor fi redirectionate către alte cazuri umanitare, proiecte sau orice fel de activități în care este implicată Fundația;

b. Părinții, copii, rudele apropiate, etc, nu pot avea pretenții asupra donațiilor strânse în timpul campaniei de strângere de fonduri până la decesul beneficiarului.

Donatorii, în momentul plasării donației, au acceptat ,,Termenii și Condițiile” prin care își dau acordul ca în cazul în care beneficiarul moare în timpul campaniei de strângere de fonduri, donația lui să fie redirecționată către alți beneficiari aflați în atenția Fundației, către proiecte sau orice fel de activități în care este implicată Fundația. În felul acesta, donatorii plasează încrederea, răspunderea și responsabilitatea gestionarii donațiilor în seama Fundației;

c. Donatorul prin plasarea unei donații pe platforma de donații și beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia, sunt de acord ca, orice donație efectuată după data finalizării campaniei de strângere de fonduri, să fie distribuită către un alt caz, proiect sau acțiune în care este implicată Fundația;

LA FINALUL CAMPANIEI DE STRANGERE DE FONDURI, DACA SUMA NECESARĂ NU A FOST STRÂNSĂ ÎN TOTALITATE

12. Fiecare campanie de strângere de fonduri are pe site stabilit un termen limită. Acest termen limita poate fi oricând mărit în funcție de specificul fiecărui caz. Fundația poate modifica termenul limită ori de câte ori dorește sau este necesar. Scopul nostru este să oferim timp/ să reușim să strângem fondurile necesare cât mai repede pentru fiecare caz în parte.

13. Dacă după terminarea perioadei de campanie sau prelungirea de mai multe ori a termenului limită, Fundația constată că nu reușește să stângâ suma necesară pentru un caz, atunci:

a. Fundația va înștiința beneficiarul despre încheierea campaniei de strângere de fonduri;

b. Beneficiarul va primi toată suma strânsă pe site, în termen de maxim 15 zile, după ce asociația Fundatia a reținut costul procesatorului de plați online.

Pentru informații cu privire la comisioanele procesatorului de plăți vă rugăm să accesați pagina „Comisioane”.

CATEGORIILE (VULNERABILE) PRINCIPALE DE PERSOANE PE CARE LE AJUTĂM

14. Fundația noastră se implică în acțiuni de ajutor umanitar, social, educativ și de sănătate, pentru următoarele categorii de persoane vulnerabile:

– Persoane cu dizabilități locomotorii și neuromotorii.

PE CINE NU AJUTAM…

15. Fundația noastra NU ajută și nu desfașoară campanii de strângere de fonduri și donații pentru următoarele categorii de persoane:

– nu ajutăm persoane care au venituri suficient de mari încât să le acopere strictul necesar;

MODALITĂȚI DE DONARE

16. Punem la dispozitie următoarele modalități de donare, de la cele clasice până la cele moderne, rapide, ușoare, securizate și transparente. Mai jos sunt prezentate pe scurt aceste modalități de donare.

Donați cu cardul

a. Donația prin card este foarte simplă și foarte rapidă. Alegeți modalitatea de donare prin card și veți fi redirecționat către o pagină securizată. Donatia prin card este facilitată și securizată de Euplatesc.ro. Donația o puteți face de oriunde ați fi având un computer sau telefon cu conexiune la internet și cardul personal.

Daca donatia vă este respinsă, poate fi unul din urmatoarele motive:

a.1 aveți o restricție pentru a face plăți online, trebuie doar să sunați la bancă să vă ridice restricția;

a.2 nu aveți activat codul 3D Secure, în acest caz trebuie să sunați la banca pentru a vă activa codul 3D Secure sau pentru a vă îndruma cum puteți face dvs. aceasta;

a.3 folosiți un card care nu este acceptat de procesatorul nostru de plăți online.

Donatiile care nu au specificate o destinație, se vor redirecționa către un caz, proiect, sau orice activitate în care este implicată Fundația, la alegerea Fundatiei.

Doneaza prin Transfer Bancar

Donatiile prin transfer bancar se pot efectua în două moduri:

a. Transfer bancar online (OP)

a.1. Pentru acest lucru trebuie să beneficiați de serviciul de Online Banking al bancii dvs. Vă veți conecta online în contul bancar și veți face un transfer bancar online obișnuit, introducand contul Fundației noastre.

a.2. Donația va ajunge la noi a doua zi dacă este făcută dintr-un cont din România, sau va ajunge în 2-3 zile dacă este facută dintr-un cont dintr-o altă țară.

a.3. Donațiile care nu au specificate o destinație, se vor redirecționa către un caz, proiect, sau orice activitate în care este implicată Fundația, la alegerea Fundatiei.

b. Transfer bancar la ghiseul bancii

b.1. Donația efectuate din România de la o bancă diferită față de banca cu care Fundația noastră colaborează va ajunge la noi a doua zi dacă este făcută dintr-un cont din România, sau va ajunge în 2-3 zile dacă este facută dintr-un cont dintr-o altă țară.

b.2. Donațiile care nu au specificate o destinație, se vor redirecționa către un caz, proiect, sau orice activitate în care este implicată Fundația, la alegerea Fundatiei.

b.3. Sumele donate în valută se vor afisa în lista de donatori și se vor aduna la suma cazului exprimate în lei, la cursul stabilit de către Fundaței, în conformitate cu cursul valutar de pe piață la momentul efectuării donației;

b.4. Donațiile care nu au specificate o destinație, se vor redirecționa către un caz, proiect, sau orice activitate în care este implicată Fundația, la alegerea Fundației.

AFIȘAREA DONAȚIILOR

17. Afișarea donațiilor pe aceasta platformă de strângere de donații se face în LEI.

Prin orice modalitate se va face donația și în orice valută, în final, donațiile pe site se vor afișa în LEI.

COMISIOANELE BANCARE

18. Fiecare procesator de plăți online sau entitate bancară cu care lucrăm percepe comisioane pentru procesarea donațiilor/ transferurilor bancare.

In acest sens, donatorul, beneficiarul si/sau reprezentantul legal al acestuia sunt de acord cu urmatoarele:

a. Asociatia stabileste media comisioanelor bancare rezultand un procent, pe care il va stipula in contractul de sponsorizre incheiat intre asociatie si beneficiar;

b. Plecand de la suma de care beneficiarul are nevoie, asociatia va adauga acestei sume in procente, suma de care va fi nevoie pentru a acoperi comisioanele bancare;

c. Comisioanele bancare aferente fiecarei donatii (acolo unde este cazul) pe care banca sau procesatorii de plati le vor retine din conturile Fundatiei, vor fi suportate direct de catre beneficiar din sumele donate, sau din fondurile in plus care se vor strange peste suma necesara campaniei;

h. La efectuarea unei donatii prin transfer bancar, daca donatorul a suportat comisionul bancar, asociatia va retine comisionul bancar conform cu acesti ,,Termeni si conditii”, directionandu-l catre acoperirea costurilor cu dezvoltarea platformei.

OFERIREA DE INFORMAȚII FALSE

19. Beneficiarul și donatorul sunt de acord ca, dacă Fundația a primit informații false de orice natură din partea beneficiarului, campania să fie oprită imediat.

În acest context campania de strângere de fonduri va fi oprită:

a. daca Fundația constată că beneficiarul a oferit informații false de orice natură care au avut ca scop influențarea deciziei de alegere a cazului, campania de strângere de fonduri va fi oprită imediat;

b. Fundația va anunța beneficiarul despre întreruperea campaniei de strângere de fonduri și motivele care au condus la aceasta decizie;

c. fondurile strânse până la momentul întreruperii campaniei de strângere de fonduri, vor fi redirecționate în totalitate către alți beneficiari sau campanii de strângere de fonduri aflate în derulare, la alegerea Fundației;

d. daca Fundație află despre furnizarea informațiilor false de către beneficiar după finalizarea campaniei de strângere de fonduri și dacă în acest timp Fundația deține încă în totalitate sau parțial sumele strânse în urma campaniei de strângere de fonduri, aceste sume se vor redirecționa către alți beneficiari sau campanii de strângere de fonduri aflate în desfășurare, proiecte sau activități în care este implicată Fundației, la alegerea Fundației.

REGULAMENT GDPR

În conformitate cu cerințele Regulamentului (UE) 2016/679 de protecție a datelor cu caracter personal (GDPR), ale Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice:

20. Datele cu caracter personal ale beneficiarilor, sunt făcute publice pe site, doar cu acordul scris și semnat al acestora. Datele oferite despre fiecare beneficiar în parte, sunt doar cele necesare în vederea informării potențialilor donatori privind situația și nevoile beneficiarului;

21. Pentru mai multe informații cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal că rugăm să citiți „Politica de confidențialitate”.

22. In acord cu reglementarile legale in vigoare, dupa finalizarea unei campanii de strangere de fonduri, in sensul atingerii „scopului” pentru care s-au publicat date cu caracter personal, Fundatia va restrange la minim afisarea datelor cu caracter persoanal ale beneficiarului.

23. Datele cu caracter personal ale donatorilor, vor fi facute publice pana la finalizarea campaniei de strangere de fonduri. Cand campania de strangere de fonduri este finalizata, statusul campaniei este „Finalizat”, lista donatorilor nu va mai fi afisata. Astfel, orice donator care a donat catre un caz / actiune / proiect anume, are obligatia sa isi caute si sa isi verifice donatia pe site cat timp campania este in desfasurare. In sensul reglementarilor legale in domeniu, Fundatia considera ca donatia si-a atins ,,scopul” cand campania este finalizata;

24. Datele cu caracter personal ale donatorilor, care au facut o donatie generala pe site, vor fi facute publice timp de 1 luna de zile de la data publicarii donatiei pe site. Donatorul are obligatia sa isi verifice donatia in acest interval de timp. In sensul reglementarile legale in vigoare, consideram ca donatia generala si-a atins scopul dupa 1 luna de zile.

25. Conform reglementarilor legale in vigoare, Fundatia pastreaza datele cu caracter personal ale donatorilor timp de 3 ani de zile. In tot acest timp, donatorii isi pot exercita drepturile in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.

IMPLICAREA BENEFICIARILOR IN CAMPANIILE DE STRANGERE DE FONDURI

26. Pentru campaniile de strângere de fonduri, beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia trebuie să:

– stabilească în mod concret nevoile financiare pe baza unor documente justificative, și să le comunice Fundației;

– se obligă sa pună la dispoziția Fundației, toate documentele justificative pe care aceasta le cere;

– va pune la dispoziția Fundației, materiale video, foto, etc, pe care Fundație le va folosi în campania de strângere de fonduri.

DOVADA PLĂȚII CĂTRE BENEFICIARI

27. Fundatia plateste beneficiarului sumele aferente, astfel:

– prin transfer bancar direct spitalului/ centru de recuperare – dovada fiind factura emisă de spital/ centru de recuperare;

– prin transfer bancar în contul beneficiarului – dovada fiind transferul bancar;

– în numerar direct beneficiarului, pe baza unui contract de donație – dovada fiind contractul de donație semnat de către beneficiar;

FINALIZAREA ANTICIPATĂ A UNEI CAMPANII

28. Fundația va finaliza/ încheia anticipat o campanie de strângere de fonduri, în următoarele condiții:

– beneficiarul a decedat;

– beneficiarul dorește întreruperea campaniei;

– Fundația hotărăște întreruperea campaniei pentru beneficiar, din motive obiective.

Pentru orice neclarități, nelămuriri sau întrebări, ne puteți contacta la:

Telefon: +40 770 771 973

Email: fundatia@misericors.com

Ultima actualizare: 14.07.2020